O mnohé věci se nepokusíme nikoliv proto, že jsou obtížné, ale obtížné jsou proto, že se o ně nepokusíme. Seneca

Bezinkový sirup

31. května 2014 v 17:19 |  Bylinkové a jiné recepty
Bezinkový sirup


30 ks květů dobře rozkvetlého černého bezu /sbíráme za sluníčka, ne po dešti/
3 citrony
2 kg cukru
2 litry vody
1 a půl sáčku kyseliny citrónové
---------------------------------------------------------------
Nejprve si převaříme vodu, do které potom vmícháme cukr až do úplného rozpuštění. Necháme vychladnout.
Celé květy vložíme do 5l sklenice nebo do velkého hrnce. Zalijeme vodou s cukrem, přidáme kyselinu citrónovou a pokrájené omyté citróny i s kůrou. Zakryjeme pokličkou a necháme stát při pokojové teplotě 24 - 48 hodin.
Poté výluh scedíme přes jemné sítko a slijeme do lahví.
Skladujeme v chladu.

 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama