O mnohé věci se nepokusíme nikoliv proto, že jsou obtížné, ale obtížné jsou proto, že se o ně nepokusíme. Seneca

Jitrocelový sirup

31. května 2014 v 17:36 |  Bylinkové a jiné recepty
Jitrocelový sirup


čerstvé jitrocelové listy /nesmí se zapařit/
cukr
skleněná láhev
-----------------------------------------------------------------------------------------
Jitrocelové listy omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky.
Navrstvíme do skleněné lahve střídavě listy a prosypáváme cukrem, poslední vrstvou je cukr. Sklenici uzavřeme a dáme na teplé slunečné místo asi na jeden měsíc.
Obden natrháme další jitrocel a přidáváme s cukrem do sklenice, aby byla plná. Cukrem nešetříme, protože jitrocel je hořký.
Hotový sirup slijeme do lahviček a uschováme na zimu. Je vhodný při onemocněních horních dýchacích cest a kašli.

 


Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. dubna 2015 v 20:41 | Reagovat

Jitrocelový sirup jsem si dělala a mám v lednici.

2 Jana Jana | Web | 12. dubna 2015 v 19:50 | Reagovat

[1) My jsme ho užívali celou zimu, kašel nás nedostal. :-) Letos ho musím udělat víc.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama