O mnohé věci se nepokusíme nikoliv proto, že jsou obtížné, ale obtížné jsou proto, že se o ně nepokusíme. Seneca

Pampeliškový med

16. května 2014 v 15:36 |  Bylinkové a jiné recepty
Pampeliškový med

365 velkých rozvinutých květů pampelišky
2 celé omyté citrony zbavené jadérek
2 kg krystalového cukru



Omyté pampeliškové květy vložíme do většího /4l/ hrnce a přelijeme je 2 litry vody. přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
Do druhého dne necháme vyvařené květy louhovat, pak je vymačkáme přes látno.
Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájené, pecek zbavené citrony a cukr. Vaříme 60-90 minut za občasného promíchání čistou /novou/ vařečkou. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme je a obrátíme.

Stejným způsobem lze připavit také bezový med, na který místo květů pampelišek použijeme 40 ks květů černého bezu.
Oba medy dělám a moc nám chutnají. Pokud je nezkonzumujete hned, vydrží i několik let.

 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama